


Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.9 büyüklüğündeki deprem büyük bir hasara neden oldu. İzmir’de yoğun olarak hissedilen deprem büyük bir paniğe neden olurken, yıkılan binaların enkazı altında kalan çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi, yüzlerce vatandaş da yaralandı. İzmir’de meydana gelen bu büyük sarsıntı Hatay’a ve Türkiye’nin dört bir yanına deprem gerçeğini yeniden hatırlattı.
HATAY’DA BÜYÜK BİR DEPREM HER AN OLABİLİR!
Uzmanlar, birinci derecede deprem bölgesi olan ilimiz Hatay’da, İzmir’de meydana gelen depremden daha şiddetli bir deprem meydana gelebileceğini ve bu büyük depremin her an olabileceğini her fırsatta ifade ediyorlar. Bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşen vatandaşlar, “Hatay büyük bir depreme hazır mı?” sorusunu soruyorlar.

Son olarak İzmir’de meydana gelen şiddetli deprem üzerine bir kez daha Hatay’ın deprem riskinin gündeme alınması ve çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, uzmanların Türkiye’deki birçok fay hattının harekete geçtiği ve önümüzdeki dönem içerisinde birçok depremin yaşanabileceği şeklindeki değerlendirmelerini hatırlatıyorlar.
HATAY’IN DEPREM MAZİSİ KORKU VERİCİ
Hatay’daki binalara dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığını merak eden vatandaşlar, aralarında insanların yoğun olarak bulundukları hastane ve okul gibi kamu binalarının risk taşıyıp taşımadığını sorguluyorlar.
Hatay’ın tarihinde 300 bin ölümlü, 260 bin ölümlü ve 80 bin ölümlü depremlerin yaşandığı biliniyor.
Büyük bir depremin her zaman olası olduğu ilimiz Hatay’da yerel idarecilerin bir yol haritası olup olmadığını soran vatandaşlar, kent genelindeki çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek, gerek toplanma alanlarını gerekse toplanma alanlarıyla ilgili toplumun bilinç düzeyinin hangi seviyede olduğunu merak ettiklerini ifade ederek, Hatay’daki deprem tehlikesine dikkat çekiyorlar.
15 NİSAN’DA HATAY BEŞİK GİBİ SALLANMIŞTI!
Hatay’da en son 15 Nisan 2020 tarihinde peş peşe depremler meydana gelmişti. Akdeniz açıklarında ilk olarak gece 01.37’de 4.0, gündüz saat 10.40’ta 4.7 ve yine aynı gün saat 11.18’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Hatay’ın Yayladağı ilçesinde 30 kilometre mesafede sadece 10 saat içerisinde en küçüğü 4.0 büyüklüğünde olan depremler, Hatay’da büyük bir paniğe neden olmuştu. Vatandaşlar, olası büyük deprem Hatay’ı vurmadan gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorlar.