Samandağ Kapısuyu Mahallesi’nde 100 yıldır çözülemeyen Dere sorunu Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi’nin ortaklaşa çalışmaları ile çözüme kavuştu.
Yoğunluk, Kapısuyu ve Mağaracık Mahallerinden geçerek denizle buluştuğu alana kadar 2.500 km uzunluğa sahip Limon Deresi, Sit alanı olması sebebiyle yıllardır hiç temizlenmemiş ve bundan kaynaklı her yıl kış aylarında etrafındaki yaklaşık 500 dönümlük arazi sular altında kalıyordu. HBB ve Samandağ Belediyesi’nin çalışmaları ile dere temizlenerek açıldı ve dere denize kadar ulaştırıldı.
100 yıllık sorunu çözen Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi ekipleri, 500 dönüm araziyi sular altında kalmaktan kurtararak tarıma kazandırdılar.
Yapılan çalışmalarla ilgili Kapısuyu Mahalle Muhtarı Bayram Yüksel yaptığı açıklamada; “ Limon Deresi bizim 100 yıllık bir sıkıntımızdı. Burasının Sit alanı olmasından kaynaklı 100 yıldır burayı hiç kimse temizlememiş. Dağdan gelen suların hepsi Limon Deresi üzerinden denize dökülüyor. Burada dere diye bir şey yoktu. Burada yaklaşık 500 dönüm arazimiz her yıl kışın sular altında kalıyor. Halkımız bu durumdan şikayetçiydi, biz de ilgili yerlere müracaat ettik. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerekse Samandağ Belediye Başkanımız bizlere yardımcı oldular. Yapılan çalışmalarda biz de halkımız da çok memnun kaldık. Yaptıkları hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Lütfü Savaş ve Samandağ Belediye Başkanımız Sn. Refik Eryılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. “ dedi.
Yüksel Dere kenarında mülkü olan vatandaş, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ederek: “Daha önce yağmur yağdığında buradaki bütün vatandaşlarımızın ekinleri sular altında kalıyordu. Bu derenin açılması ile birlikte inşallah bu yıl ekinlerimiz sular altında kalmaktan kurtulacak ve bizler ekinlerimizi sağ salim biçeceğiz. Bu çalışma ile bu yıl vatandaşlarımızın emeğinin boşa gitmeyeceğini umut ediyoruz. Bu çalışmada emeği geçen Samandağ Belediye Başkanımız Sn. Refik Eryılmaz ve bütün belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. “ dedi